DIZZY BOX NINE – RADIO FICTION

 

‘Dizzy Box Nine’ is een indie poprockgroep uit Los Angeles, Californië die in 2016 werd opgericht door zanger-gitarist Randy Ludwig en verder is samengesteld met gitarist Tony Robles en drummer Amos Przekaza. Hun werk bestaat uit melodieuze uptempo en radiovriendelijke popsongs met een snuifje invloeden uit de sound van de jaren ’80 en ’90 zoals gebracht door artiesten als Tom Petty, ‘The Cure’ en ‘The Ramones’.

Hun debuutplaat “Electric Illusion” dateert van de herfst 2017 en begin vorig jaar verscheen hun tweede album “Pop Fantasy”. In de zomer van dit jaar bracht ‘Dizzy Box Nine’ hun derde cd uit onder de titel “Faster Than Anticipation” en nu presenteren ze al een vierde plaat die “Radio Fiction” heet en uit negen nieuwe songs bestaat die meestal op een positief onderwerp geënt zijn. Op de video’s bij deze recensie kunt u twee van deze nummers in een live gebrachte uitvoering beluisteren: de ballad “I Won’t Let You Down (Space Mix)” en “Anytime, Anyplace (alternate version)” zijn nieuwe versies van reeds eerder op hun platen verschenen nummers.

Randy Ludwig beschikt over uitstekende songschrijverscapaciteiten zoals op deze plaat o.a. te horen is in de nummers “Show Me Everything That You Are”, het geweldig swingende “GPA”, punkrockers “I Feel Alright” en “Crystal Rae” en slotsong “My Last Day”, naast de twee net vermelde songs op de video’s. “Radio Fiction” van ‘Dizzy Box Nine’ is een zeer warm album dat voor aangename momenten zal kunnen zorgen in deze rusteloze tijden. Dat deze nieuwe plaat amper zes maanden na hun laatste release volgt is een leuke vaststelling die aangeeft dat dit Amerikaanse trio de ‘lockdown’-tijd zeer nuttig heeft ingevuld en ons wil laten delen in het resultaat van hun noeste arbeid.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Trueno Records

video